Kucing dengan perut besar

Naura asked 7 years ago

Assalamu’alaykum, selamat malam, salam sejahtera untuk kita semua.
Dokter, saya mempunyai seekor kucing betina, beberapa bulan terakhir saya melihat perut kucing saya semakin membesar. Saya mengira bahwa dia hamil, tapi lama kelamaan saya merasa ada yang aneh, biasanya yang saya tahu dan saya alami, setiap kucing betina yang hamil, apabila perutnya semakin membesar maka akan ada gerakan bayi kucing dari dalam perutnya. Sedangkan di dalam perut kucing saya tidak ada tanda bahawa ada bayi didalamnya.
Dan barusan, saya melihat di lantai depan rumah saya ada bekas seperti, maaf, muntah kucing dan beberapa belatung tapi berwarna hitam dan memiliki ukuran +- 1cm. Saya takut akan terjadi apa” pada kucing saya. Mohon bantuannya Dok. Terima Kasih