Kucing luka dan alat kelamin kucing berdarah

Mohamad Azri asked 6 years ago

Dokter saya mau nanya…sekor kucing saya mengalami luka akibat gaduh…kalo sebelun ini saya ada baca posting dokter berkenaan pengubatan secara semulajadi iaitu mengunakan minyak zaitun…saya cuma mau kepastian memang boleh menggunakan minyak zaitun untuk mengubati luka si comel…
Dan satu lagi dokter…lagi seekor kucing saya betina mengalami pendarahan di bahagian alat kelaminnya…bagaimana saya mahu mengobatinya….

1 Answers

tergantung jenis luka dan bentuknya. kalau tidak infeksi, lukanya kecil maka penggunaan minyak zaitun bisa digunakan. tapi kalau sudah infeksi maka tidak bisa menggunakan zaitun saja, perlu digunakan salep antibiotik.

kucing betina yang mengalami pendarahan perlu dicek apakah sedang bunting atau tidak. jika sedang bunting kemungkinan mengalami keguguran.